donderdag, 5. oktober 2006 - 10:52

Spaarlampen voor minima

Breda

De gemeente Breda verleent BredaPashouders bijzondere bijstand ter compensatie van de gestegen energielasten. Zij doet dit in natura door elk huishouden met een BredaPas spaarlampen te geven.

De huishoudens kunnen voor € 50,- aan spaarlampen bestellen voor rekening van de gemeente bij stichting SlimLicht!. Breda is de eerste gemeente die op deze grote schaal gratis spaarlampen verstrekt aan Bredase huishoudens met een minimuminkomen.

Het afgelopen jaar zijn de energielasten flink gestegen. Dit treft met name huishoudens met een smalle beurs. De gemeente Breda heeft in maart 2006 aan huishoudens een energietoeslag toegekend van € 45,- per huishouden. Als vervolgactie op de energietoeslag wil de gemeente Breda gratis spaarlampen geven aan Bredase gezinnen met een laag inkomen. Met het gebruik van spaarlampen kan fors worden bespaard op de energierekening: gemiddeld € 40,- over de levensduur van een lamp (6000 branduren).

De actie is eenvoudig opgezet. De bijna 7700 huishoudens die hiervoor in aanmerking komen, ontvangen vanaf half oktober een bestelformulier en een begeleidende brief. Ze kunnen voor maximaal € 50,- aan spaarlampen bestellen bij stichting SlimLicht!. Daarvoor kunnen 10 tot 14 spaarlampen worden besteld. Dat levert uiteindelijk een besparing op van zo’n € 400,- tot € 560,-. De gemeente draagt zorg voor de kosten van de spaarlampen en SlimLicht! stuurt ze per post naar de huishoudens. De actie loopt tot en met 31 december 2006.
Provincie:
Tag(s):