dinsdag, 6. juni 2006 - 13:30

Spannende eindstrijd ABN AMRO North Sea Regatta 2006

Scheveningen

Op pinkstermaandag 5 juni 2006 leverden de deelnemers aan de ABN AMRO North Sea Regatta een spannende eindstrijd. In veel klassen viel de beslissing pas in de laatste race. Het evenement sloot bovendien af met prachtig zeilweer: windkracht vier en opnieuw volop zonneschijn. De winnaars ontvingen hun zilverwerk, cadeaus en de Scheveningse zeefdrukken in de feesttent. Vooraf konden de zeilers nog een keer de spierballen testen bij de ‘grinder competitie’ van Harken. En nog een drankje nemen voordat het gezeillige zeilersdorp weer voor een jaar verdwijnt.

“We zijn dolblij dat we nu eindelijk overall hebben gewonnen�, zei John van der Starre trots. Op de laatste dag wilde de schipper van de Happy (ORC 2) vooral consolideren: “We gingen voor het overall klassement. De JimJams was nog onze enige concurrent, maar we mochten zeventien punten verliezen. Toch hebben we niet alles uit de kast getrokken.� De Happy is het hele evenement al op dreef. Na winst in de Vuurschepenrace en de North Sea Race, wonnen ze daarna ook alles wat er te winnen viel. Van der Starre: “Het team groeit en de tactische inbreng van Fred Imhoff heeft natuurlijk bijgedragen aan het succes. Er is nu veel meer rust aan boord. Het is echt een geoliede machine.� De JimJams werd tweede en de escXape derde.

Hans Horrevoets Memorial Trophy

Hans Horrevoets zou dit seizoen veelvuldig met de Roark van schipper Kraan meevaren. Hij zou met dit jonge team eind juni deelnemen aan de Commodore’s Cup. Roark moest verder zonder hem en deed dat voortreffelijk door de ABN AMRO North Sea Regatta in de ORC 1A te winnen. Daarom ontvingen zij de Hans Horrevoets Memorial Trophy. Harold van Zanten: “Dit is de enige prijs die ik nooit had willen winnen.� Kraan vertelde na afloop geëmotioneerd over hun geliefde teammaat: “Vorige winter zette Hans de trainingen op en zijn we met hem aan de slag gegaan. Hij was didactisch geweldig en gaf zoveel vertrouwen aan iedereen. Hij was echt in staat om een team te smeden. We gaan nu in zijn geest verder. Ik ben er trots op dat wij deze erkenning nu mogen ontvangen.�

Categorie:
Tag(s):