donderdag, 13. juli 2006 - 10:41

Spannende kindersafari's op de Hoge Veluwe

Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe organiseert deze zomer weer spannende safari's voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De Kindersafari, inclusief één overnachting, is voor de kinderen een ware ontdekkingstocht. Met de Boswachter van het Park gaan ze op zoek naar de geheimen van NP De Hoge Veluwe.

Onder aanvoering van de boswachter struinen door de uitgestrekte bossen van het Park de Hoge Veluwe

De kinderen gaan op ‘struintocht' samen met de Boswachter. Hij werkt al 25 jaar in het bekende Nationale Park en kent ieder plekje. Hij kan allerlei weetjes vertellen over het bos en zijn bewoners, maar hij vertelt ook over de spannende avonturen die hij zelf op De Hoge Veluwe heeft beleefd.

Om ongeveer 18.00 uur gaan de kinderen op pad vanaf de ingang van het Park in Hoenderloo. Wanneer de avond valt gaat men op zoek naar de wilde dieren. De kans op een ontmoeting met een edelhert, ree, wild zwijn of moeflon is groot, want het kamp ligt midden in het leefgebied van deze dieren.

's Avonds voor het slapen gaan is het gezellig bij de olielamp met een glaasje fris en héél veel sterke verhalen.

Na een overnachting in een grote tent midden in het bos, wordt de volgende dag weer vroeg opgestaan. Zo kunnen de kinderen zien en horen hoe De Hoge Veluwe ontwaakt. Na een ontbijt keren ze daarna om 10.00 uur weer terug naar de ingang in Hoenderloo.

De Kindersafari's worden gehouden op de volgende data:

7-8 augustus (maandag op dinsdag)
8-9 augustus (dinsdag op woensdag)
9-10 augustus (woensdag op donderdag)
10-11 augustus (donderdag op vrijdag)

Bij de ingang in Hoenderloo ligt ook het natuurkampeerterrein waar ouders of begeleiders eventueel kunnen overnachten. De kosten voor deelname aan de Kindersafari bedragen € 35,- per kind (inclusief avondeten, ontbijt en snacks). Om te reserveren bellen met 0900-464 3835 (werkdagen, 20 ct/m) of een e-mail sturen naar reserveringen@hogeveluwe.nl.
Provincie:
Tag(s):