zondag, 9. april 2006 - 9:49

Sparta overklast RBC Roosendaal

Sparta Rotterdam heeft een goede stap gezet om de play-offs te ontlopen. De Rotterdammers wonnen thuis overtuigend met 5-0 van het al gedegradeerde RBC Roosendaal. Marvin Emnes was de grote uitblinker op Het Kasteel. De jongeling was door de Roosendaalse defensie veelal niet te stoppen.

Ruim een half uur wisten de Brabanders achterin de nul te houden, tot dat Emnes het op zijn heupen kreeg. Met een knappe actie liet hij keeper Mark Volders kansloos. Na rust kreeg RBC Roosendaal een ideale kans om op gelijke hoogte te komen, maar Henk Vos zag tot twee keer toe keeper Rene Ponk op zijn weg. Het was kort na deze aanval Ivan Cvetkov die Vos een lesje in effectiviteit gaf. De Bulgaar rondde keurig een Rotterdamse aanval af. Hij stond ook nog eens aan de basis van de 3-0, die uiteindelijk door Rose werd binnengewerkt.

Sparta rook kansen op een monsterscore en koos veelvuldig de aanval. RBC Roosendaal wist zich geen raad met de offensieve speelstijl en leek niet de intentie te hebben er nog een wedstrijd van te willen maken. Jason Oost zorgde uiteindelijk nog voor de 4-0 en 5-0, waarbij hij een van de doelpunten maakte vanaf de strafschopstip.

Anthony Obodai had de score een nog groter aanzicht kunnen geven, maar hij wist een door Emnes uitgelokte penalty niet te verzilveren. Eerst wist Volders knap te redden en in de rebound trof de Ghanees het houtwerk boven de Belgische doelman.

Door de winst van concurrenten NAC en Heracles Almelo blijven de play-offs dreigend aanwezig voor Sparta. Als ADO Den Haag morgen echter verliest van FC Twente, is het gat met de Haagse club nog maar een punt.
Categorie:
Tag(s):