zondag, 19. november 2006 - 1:45

Sparta wint in slecht duel van NEC

In een slecht duel trok Sparta aan het langste eind tegen NEC: 2-1. Zestig minuten lang was het duel niet om aan te zien, maar na aansluitingstreffer van de thuisploeg kwam het duel toch nog tot leven. De opleving van NEC kwam echter te laat.

De eerste helft tussen NEC en Sparta mag rustig omschreven worden als een ‘draak’ van een wedstrijd. Beide ploegen creëerden amper kansen. Dat Sparta op voorsprong kwam had dan ook niets te maken met een individuele actie. Ferne Snoyl stond te slapen in de Nijmeegse verdediging en werd de bal kinderlijk eenvoudig afhandig gemaakt door Sparta-aanvaller Jeffrey Vlug. Deze had vervolgens vrije doortocht richting Gabor Babos en zette de gasten op een 1-0 voorsprong.

Een kwartier na de theepauze kreeg de wedstrijd voor de thuisploeg een nog slechter vervolg. Net buiten de zestien meter was het Yuri Rose die de bal in het kruis joeg: 2-0. De eerste fans in De Goffert vonden de tweede Rotterdamse treffer reden genoeg om het stadion te verlaten. Deze supporters misten daardoor wel de 2-1 van Denneboom. Door de aansluitingstreffer werd het toch nog onverwacht spannend in Nijmegen. De gelijkmaker zat er echter, helaas voor NEC, niet meer in.