maandag, 4. december 2006 - 15:29

Speciale computer voor senioren

Burgum

Vandaag de dag is een leven zonder computers moeilijk voor te stellen. Bij een groot deel van de huishoudens zijn dan ook wel één of meerdere exemplaren te vinden. Er is echter ook nog steeds een groep mensen die geen computer heeft.

Dit zijn meestal senioren. Zij hebben soms nog helemaal geen ervaring met een computer en dit kan hen soms het gevoel geven dat zij op dat vlak de boot gemist hebben. Voor deze mensen is de simPC dé oplossing.

De simPC is een zeer eenvoudige, veilige en vooral gebruiksvriendelijke computer, speciaal ontwikkeld voor senioren. De simPC wordt ook wel de computer zonder toeters en bellen genoemd: alles wat je nodig hebt zit erop, maar zonder alle onnodige extra’s en ingewikkelde fratsen.

Deze computer bevat alle veelgebruikte functies zoals internet, e-mail, tekstverwerken, rekenprogramma’s en foto’s bewerken. Deze functies zijn echter eenvoudiger te bedienen, overzichtelijker en veel beter beveiligd dan op een “normale� computer. De simPC wordt geleverd met een speciaal serviceabonnement waardoor de computer altijd beveiligd en up-to-date is. Voor de gebruiker is de simPC dus direct gebruiksklaar en onderhoudsvrij. Bovendien biedt dit serviceabonnement een levenslange garantie: mocht uw simPC het niet meer doen, dan wordt deze zonder extra kosten omgeruild voor een nieuw exemplaar.

Hulpmiddelen Centrum Friesland (HCF) biedt sinds kort de simPC aan in geheel Friesland. De computer kan zowel los gekocht worden als in combinatie met een ADSL abonnement. In samenwerking met pluZ ledenservice van Thuiszorg De Friese Wouden zijn al een aantal demonstraties voor belangstellenden gegeven. Deze demonstraties worden zeer goed bezocht en de reacties op de simPC zijn uiterst positief. De senioren die de simPC zien en uitproberen ervaren nu dat de digitale snelweg ook voor hen bereikbaar blijkt te zijn!

Hulpmiddelen Centrum Friesland wil meerdere demonstraties in de provincie organiseren om een grotere groep ouderen kennis te laten maken met deze speciale computer. Geïnteresseerden kunnen zich bij het HCF melden om een demonstratie bij te kunnen wonen.
Provincie:
Tag(s):