zaterdag, 14. januari 2006 - 11:44

Spectaculair nieuw festival Den Haag

Den Haag

Ellen ten Damme, Joost Zwagerman, Ernst Jansz en Corry Brokken treden op zaterdag 4 maart aanstaande op bij The Hague Rhythm & Rhymes, een nieuw groot literatuur- en muziekevenement dat wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Haagse Openbare Bibliotheek.

Schrijvers en muziek is het thema van de boekenweek dit jaar, en ook het verhaal achter The Hague Rhythm & Rhymes. Het splinternieuwe festival vindt plaats op twee unieke locaties: de Centrale Bibliotheek en de populaire uitgaansgelegenheid ASTA, beiden gelegen aan het Haagse Spui. Op zes podia laat Rhythm & Rhymes de muziek en het woord versmelten tot een boeiend spektakel.

Van schrijver Joost Zwagerman verschijnt binnenkort het boek "Perfect Day", waarin hij ondermeer een aantal interviews met popmuzikanten opnam. Voor Rhythm & Rhymes trekt hij deze lijn door in een live interview met zangeres/actrice Ellen ten Damme.. Ex-Doe Maar toetsenist en zanger Ernst Jansz leest voor en zingt uit eigen werk. Corry Brokken won in 1957 het Eurovisie Songfestival en bleef nog lange tijd actief als zangeres.

Tijdens Rhythm & Rhymes leest de diva voor uit haar memoires. Naast de hiervoor genoemde schrijvers en muzikanten maken ook de hiphop-formatie NuClear Family en Hans Vandenburg, die nummers van Gruppo Sportivo speelt, hun opwachting. De groep D.O.M. verzorgt een uniek programma met film, poëzie en live muziek. Stand-up comedy wordt verzorgd door Comedy Explosion, met onder andere Lambert-Jan Koops, Martijn Koning (winnaar Groninger Studenten Cabaret Festival) en Vincent Geers.

Bovenstaande is pas het tipje van het indrukwekkende totaalprogramma van The Hague Rhythm& Rhymes. De organisatie verwacht binnenkort ook de overige namen bekend te kunnen maken.

meer info: www.rhytmrhymes.nl
Provincie:
Tag(s):