zondag, 19. februari 2006 - 9:45

Spectaculair transport oud legervoertuig

Een Amerikaans amfibievoertuig heeft zaterdag het oorlogs- en verzetsmuseum in Overloon bereikt. Het voertuig dat onder andere werd ingezet in Korea en Vietnam, was afkomstig van het voorheen in Zwijndrecht gevestigde Marshall Museum. De verhuizing was spectaculair, omdat men er in eerste instantie vanuit ging dat de 90 ton zware BARC (Barge Amphibious Resupply Cargo) niet te verhuizen was. Zelfs Rijkswaterstaat sprak van een uitzonderlijk transport.

Om het voertuig van 20 meter lang, 8 meter breed en 7 meter hoog te verhuizen, moesten verschillende maatregelen worden genomen.

Zo werd de A73 vanaf de oprit Venray-Noord rond 05.00 uur zaterdagochtend een uur lang voor alle verkeer afgesloten. Het transport ging daar de snelweg op en verliet de A73 bij de afslag Overloon. Ook moesten verkeersborden en lantaarnpalen tijdelijk worden weggehaald om het transport goed te laten verlopen. Vervolgens moest er met het gevaarte bij Overloon nog door een aantal akkers worden geploegd voordat het museum werd bereikt.
Provincie:
Tag(s):