maandag, 20. februari 2006 - 10:17

Spectaculaire reddingsactie in Luchtvaart Museum

Soesterberg

Van 19 tot en met 26 februari en op 1 en 5 maart wordt in het Militaire Luchtvaart Museum te Soesterberg de voorstelling 'Hollandse Heli Helden' opgevoerd. De spannende reddingsactie vindt plaats in het Flying Center van het museum en wordt verzorgd door Pandemonia Science Theater Nederland.

De voorstelling 'Hollandse Heli Helden' speelt zich af in de zwoele zomer van 1976. Vlieger Moers en boordmonteur Vroom zijn werkzaam bij de Search and Rescue (SAR), een onderdeel van de Koninklijke Luchtmacht dat gespecialiseerd is in hulpverlening aan mensen in nood rond de Waddeneilanden. Op Terschelling maken Moers en Vroom zich gereed om met hun helikopter, een Alouette III, om een reddingsactie uit te voeren boven de golven van de Noordzee.

Hollandse Heli Helden is een dynamische voorstelling waarbij zowel de vlieger als de boordmonteur de hulp van het jonge publiek regelmatig inroepen. Zal de reddingsoperatie goed aflopen? Kom naar het museum om met eigen ogen te zien of vlieger Moers en boordmonteur Vroom deze reddingsactie met succes zullen afronden.
Provincie:
Tag(s):