donderdag, 26. januari 2006 - 9:34

Spectaculaire reddingsactie van agent

Leeuwarden

Een 55-jarige Leeuwarder automobilist is woensdag door de gladheid met zijn auto in het ijskoude water terecht gekomen. Eén van de politie agenten bedacht zich geen moment en sprong het water in om de man te redden.

Het ongeval gebeurde rond 7.40 uur op de Westersingel waar al meer auto's in de slip waren geraakt. De politie was ter plaatse toen de auto van de 55-jarige Leeuwarder te water kwam. De auto verdween onmiddellijk onder water. De agenten die ter plaatse waren zagen de wanhopige pogingen van het slachtoffer om het portier te openen, wat hem niet lukte. Eén van de politieagenten sprong direct het water in om de automobilist te redden. De bestuurder zag intussen kans om zich via de passagierszijde te bevrijden. Het slachtoffer was gedesoriënteerd en zwom echter niet naar de kant, maar naar het midden van het water. De reddende politieman trok het slachtoffer naar de kant. Een tweede politieman trok samen met een omstander zowel het slachtoffer als de reddende agent de wal op. Het onderkoelde slachtoffer is in een warme politieauto opgevangen en direct daarna aan ambulancepersoneel overgedragen. De reddende agent was ook onderkoeld en kreeg een warme douche, droge kleding en een kop koffie van buurtbewoners aangeboden.

Vanwege de gladheid is de Westersingel in beide richtingen van 08.15 uur tot 10.15 uur afgesloten voor al het verkeer. In totaal raakten veertien voertuigen door de aanrijdingen beschadigd. Een gewonde voetganger en twee gewonde automobilisten zijn per ambulance naar het MCL in Leeuwarden gebracht.
Provincie:
Tag(s):