donderdag, 20. april 2006 - 16:57

Spectaculaire werkzaamheden aan de Ringweg

Groningen

In het weekend van 21 april aanstaande worden prefab betonbalken aangevoerd en geplaatst op de dragers van het nieuwe viaduct. In verband hiermee wordt de Westelijke Ringweg voor alle verkeer gestremd van vrijdag 21 april, vanaf 21.00 uur tot zaterdag 22 april 2006, 09.00 uur en vanaf zaterdag 22 april vanaf 18.00 uur tot maandag 24 april 2006, 06.00 uur. De afsluiting betreft het weggedeelte tussen de aansluiting met de oprit bij de Koeriersterweg en de tijdelijke aansluiting op de Meubelboulevard Hoendiep. Het verkeer zal via borden worden omgeleid.

Zaterdag 22 april is de ringweg overdag open voor het verkeer en zijn de bedrijventerreinen Hoendiep en Peizerweg gewoon bereikbaar. Bij goed verloop van de werkzaamheden zullen op maandag 24 april de contouren van het meest zuidelijke deel van het nieuwe viaduct zichtbaar zijn. Medio mei vinden soortgelijke werkzaamheden plaats en zal het totale nieuwe viaduct zichtbaar zijn.

De betonbalken zijn gemaakt in Fryslân en worden met speciaal transportwagens over de weg vervoerd naar Groningen. De betonbalken zijn 36 meter lang en wegen 48.000 kilo per stuk. In het totaal worden in dit weekend 64 betonbalken aangevoerd en gemonteerd. Dit is een logistiek huzarenstuk dat wordt geklaard met inzet van veel zwaar transport- en hijsmaterieel.

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden kijk op www.ringgroningen.nl. Deze week komt de webcam op een andere plaats te staan. Hiervandaan zijn de installatiewerkzaamheden te volgen.
Provincie:
Tag(s):