maandag, 4. september 2006 - 13:02

Speed & Technology

Kerkrade

Op 16 en 17 september 2006 presenteert Industrion het sensationele autosportevenement ‘Speed & Technology’. Industrion zet met het evenement zowel het museum, als heel Kerkrade op stelten! Industrion gunt bezoekers namelijk niet alleen een heel bijzonder kijkje achter de coulissen van de racewereld, maar zal ook in samenwerking met de gemeente Kerkrade een spectaculaire demonstratie van racebolides presenteren door hartje Kerkrade Centrum!

Op zondag 17 september zullen rond 14.30 uur belangrijke namen uit de racewereld deelnemen aan deze veelzijdige demo. Bekende coureurs en teams waaronder Jos Menten, Belcar, Grand Turismo, Rally, Speedway en AD Sport zullen hun motoren laten ronken.

En dat is nog niet alles! Er zal namelijk op zaterdag 16 september een echte Limac Industrion Cup gehouden worden, waarbij met modelauto’s duchtig gestreden wordt om de felbegeerde eerste prijs.

Om de techniek achter de racewereld toe te lichten, heeft Industrion de voormalige engineer van Jos Verstappen, Armand Broekmans, uitgenodigd. Hij zal uitgebreid vertellen wat er allemaal komt kijken bij autoracen en daarbij putten uit de jarenlange ervaring die hij zelf in deze branche heeft opgedaan. De techniekgeschiedenis is terug te vinden in de vaste presentatie van Industrion. Hier wordt toegelicht hoe de historische machines nog steeds de basis vormen voor de huidige racewereld. Kinderen kunnen op diverse manieren zelf experimenteren met techniek bij Industrion! In de labs bouwen ze hun eigen auto en in de expositie over Leonardo’s experimenten ontdekken ze op interactieve wijze hoe een tandwiel of krukas werkt.

Natuurlijk zorgt Industrion ervoor dat bezoekers ook zelf weer actief deel kunnen nemen aan dit evenement! Er wordt een mini-bikes race georganiseerd voor de bezoekers die willen laten zien dat ook tweewielers voor de nodige sensatie kunnen zorgen. In de Bobrij-simulator van 3vo (veilig verkeer Nederland) kan men het rijvermogen testen na een avondje stappen. De Bob-rijsimulator lijkt op de binnenkant van een auto. In de simulator zit een programma waarmee je de invloed van alcohol op je rijgedrag kunt testen. Denk bijvoorbeeld aan de invloed van alcohol op je blikveld of reactievermogen.

In het prijzenfestival geeft Industrion een groot aantal vrijkaarten weg voor de Belcar Last Race 21/22 oktober a.s. op het circuit van Zolder (B).
Provincie:
Tag(s):