zondag, 10. september 2006 - 12:08

Speedboot knalt op de keien, 4 gewonden

Amsterdam

Een speedboot met vier personen aan boord is zaterdagavond op het Noordzeekanaal ter hoogte van de Coentunnel op de keien van de noordelijke oever gevaren. De bestuurder, een 40-jarige man uit Zaandam, is met een hoofdwond opgenomen in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam. In het ziekenhuis is van hem ook een bloedproef afgenomen. De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten onderzoekt het ongeval.

Omstreeks 23.15 uur voeren twee mannen en twee vrouwen van Amsterdam naar Zaandam. Tegenover de politie verklaarde de bestuurder dat hij ter hoogte van de Coentunnel door nog onbekende oorzaak op de keien van de noordelijke oever is gevaren. De bestuurder was niet in het bezit van een vaarbewijs.

Een 51-jarige vrouw uit Zaandam, eigenaresse van de boot, was wel in het bezit van een vaarbewijs. Na een alcoholtest van de Waterpolitie bleek dat zij een alcoholpromillage van 1,3 in haar bloed had. Dat is ruim boven het wettelijke maximum van 0,8 promille. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bij nadere inspectie van de speedboot bleek deze zwaar beschadigd. De boot is, waarschijnlijk door de grote snelheid, ongeveer 20 meter over de keien geschoven alvorens hij tot stilstand kwam.
Provincie:
Tag(s):