dinsdag, 29. augustus 2006 - 16:01

Speelpleinen Forum ’t Zand aangepast

Utrecht

De balustrades van de speelpleinen op het dak van Forum ’t Zand in Leidsche Rijn worden verhoogd. Totdat de definitieve aanpassing klaar is, staan er aan de binnenkant van de balustrade twee meter hoge hekken. Begin volgend jaar komen er ook twee speelpleinen op de begane grond.

In de afgelopen maanden hebben ouders aangegeven dat zij de balustrade van de dakspeelpleinen niet hoog genoeg vonden en dat zij zich zorgen maakten dat er onveilige situaties zouden kunnen ontstaan. Daarom heeft de gemeente besloten dat de balustrades verhoogd worden.

Eind juni zijn er bij het Ontwikkelingsbedrijf van de gemeente Utrecht ook meldingen binnengekomen van beschadigingen aan de platen aan de binnenkant van de balustrade, veroorzaakt door trapauto’s. Er waren ook een paar vloerdelen van de vlonders losgeraakt. De schoolleiding van Arcade heeft toen besloten de schoolpleinen te sluiten.

Tijdens de zomervakantie zijn de loszittende planken van de pleinen vastgezet en vorige week zijn tijdelijke fijnmazige hekken voor de binnenbeplating van de balustrade gezet. De schoolpleinen worden inmiddels weer gebruikt.

Samen met de schoolleiding, het schoolbestuur en de architect wordt nu gewerkt aan een definitieve aanpassing van de balustrade. De voorlopige planning gaat er van uit dat dit in het voorjaar van volgend jaar klaar is.
Provincie:
Tag(s):