zondag, 11. juni 2006 - 10:22

Spektakel op de Maas

Rotterdam

De deelnemers van de Volvo Ocean Race zijn dit weekeinde aangekomen in Rotterdam. De marine verwelkomde de deelnemers met een multipurpose Fregat. De Hr. Ms. van Galen voer met een aantal gasten de zeilboten tegemoet.
In de middag finishte de ABN-AMRO 2, waarvan tijdens de race een bemanningslid is overleden. Dit zeiljacht werd binnen gehaald met 4 saluutschoten, die werden afgevuurd door de Burgemeester van Rotterdam, Ivo Opstelten en de commandant der zee strijdkrachten Jan Willem Kelder.

's Avonds stroomde een kleine 150.000 toeschouwers naar de Veerhaven om een openluchtoptreden van dj Tiësto bij te wonen. vanaf een ponton in de Maas bracht Tiësto zijn muziek ten gehore. Aan beide kanten van de Maas en op de Erasmusbrug stonden duizenden liefhebbers dit mega spektakel van muziek en vuurwerk te aanschouwen.

Na het optreden van Tiësto vonden op verschillende podia in het het Scheepvaartkwartier nog optredens plaats van diverse artiesten. De bezoekers van het mega spektakel aan de Maas konden tot 24.00 uur genieten van live muziek. Volgens de politie Rotterdam-Rijnmond is alles vlekkeloos verlopen op een incident na. Een 32-jarige vrouw uit Krimpen aan de Lek is ernstig gewond geraakt aan haar hoofd toen ze werd geraakt door een voorwerp dat van de Erasmusbrug viel.

Het ongeval vond plaats om even na half twaalf op het moment dat het concert van Tiësto ten einde liep en publiek de brug al verliet.

Het slachtoffer zat in een rubberboot met zeven anderen in verband met het concert van Tiësto. Ze kreeg een donker voorwerp op haar hoofd dat vanaf de brug in de boot terechtkwam en vervolgens in het water verdween. De vrouw raakte ernstig gewond en is door de andere inzittenden naar de kant gebracht. De GGD bracht haar naar het Erasmus MC, waar ze met ernstig hoofdletsel is opgenomen.
Provincie:
Tag(s):