woensdag, 27. september 2006 - 10:12

Spektakel tijdens de Apeldoornse Brandweerwedstrijd

Apeldoorn

Volgens een jaarlijkse traditie strijden de Apeldoornse brandweerkorpsen om de eer tijdens de Brandweerwedstrijd 2006. Toeschouwers die het spektakel op zaterdag 30 september van dichtbij willen zien dienen zich te melden bij de brandweerkazerne van de Beemte aan het Kanaal Noord in Apeldoorn (naast Holland Colours).

Hier krijgen zij een verwijzing naar de wedstrijdlocatie. De wedstrijd begint om 07.30 uur en zal tot ongeveer 17.00 uur duren.

Dit jaar gaan 13 korpsen de onderlinge strijd aan om zich aan het einde van de dag te laten kronen tot winnaar van de Apeldoornse brandweerwedstrijd 2006. De afdeling Training & Opleiding van brandweer Apeldoorn organiseert de dag samen met een van de vrijwillige korpsen van Apeldoorn, dit jaar het korps van de Beemte.

Een vakkundige redding met de veetakel? Een binnenbrand in een flat op de 9e etage?

Een uitslaande boerderijbrand of een complexe industriebrand?

De veelzijdigheid van het vrijwillige brandweerkorps Beemte zorgt ervoor dat de organisatie van de Apeldoornse Brandweerwedstrijd 2006 veel scenario’s voorhanden heeft. Natuurlijk blijft het scenario een goed bewaard geheim om alle deelnemers gelijke kansen te geven.

De wedstrijden staan in het teken van een zo realistisch mogelijk scenario. Dit betekent dat alle disciplines binnen de hulpverlening - brandweer, politie en ambulance - aanwezig zullen zijn.

Ook de figuranten die een rol spelen zullen de nodige creativiteit en toneelspel moeten tonen om de werkelijkheid van het incident te benaderen. Ook voor het publiek belooft het dus een schouwspel te worden dat het bekijken waard zal zijn!
Provincie:
Tag(s):