zondag, 27. augustus 2006 - 0:37

Spetterende Escape kiest Mr. Gay Europe

Amsterdam

Zaterdagavond is in de Amsterdamse discotheek Escape tijdens een echte Mister Verkiezing de nieuwe Mr. Gay Europe gekozen. De 29-jarige Nandi Gyöngyösi uit Hongarije kwam na de casual, swimwear en een club clothing ronde, als winnaar uit de bus.

Dat ook Nederlandse homo’s nog geconfronteerd worden met zaken die vanwege hun geaardheid hun vrijheid beperken, lag ten grondslag aan het besluit om de Mr. Gay Europe-verkiezing dit jaar in Amsterdam te organiseren.

Daarbij heeft de verkiezing een bredere doelstelling dan het alleen ondersteunen van emancipatoire processen in Nederland. Immers, in Nederland mogen we hiermee dan ver gevorderd zijn, dit geldt nog lang niet voor de rest van Europa.

Een internationale verkiezing als de Mr. Gay Europe kan de emancipatiebeweging wereldwijd een steuntje in de rug geven. Jonge mannen uit alle hoeken van Europa lieten zaterdag tijdens een van de grootste gay-verkiezingen ter wereld, een finale-event van internationale allure zien. De jury bestaande uit Arthur Bostrom (Allo, Allo), Donald Spradlin, Diva Mayday, Maike de Boer (stylist) en voorzitter Morten Ruda, kozen unaniem voor de mooie Hongaar.
Provincie:
Tag(s):