zondag, 19. maart 2006 - 13:58

'Spetterende' paarden in de bossen

Zaterdag werd in het Brabantse Alphen-Chaam de eerste samengestelde wedstrijd van dit seizoen gehouden. SGW Global-e werd gehouden in natuurgebied t’Zand en met deze cmpetitie kunnen Nederlandse deelnemers tot max. 25 jaar in de klassen M en Z plaatsingspunten verdienen. Voor de ponyruiters, die zondag starten, in de klassen M en Z categorie D geldt de maximum leeftijd van 16 jaar. Voor elke deelnemer tellen de drie beste resultaten van de wedstrijden die zich voor deze ranking aanmelden. Een goede klassering in de ranking wordt beloond met een plaats in de finale van de Rabo Talenten Trophy.

De wedstrijd bestond uit drie onderdelen; een dressuurproef, een spingparcour en de cross-country, het pronkstuk van de wedstrijd. De terrreinrit liep gedeeltelijk over ’t Zand en voor een groot deel over privé-terrein. In alle klassen kregen de deelnemers een gewijzigde route voorgeschoteld van de crossbouwers. Door de nieuwe routes was er minder bochtenwerk en langere stukken waarop de paarden goed door kunnen galopperen. En voor de hogere klassen een paar flinke sloten om over te springen.

Zelfs de allerjongsten vanaf 8 jaar deden mee aan de terreinrit op zondag 19 maart. Deze terreinrit is bedoeld als eerste kennismaking met deze tak van paardensport. Maar de jeugd kent ook een rubriek Zwaar. Maar dat dit geen kinderspel is bleek al snel, de felle pony’s met hun berijders rijden de cross net zo gedreven als hun volwassen ‘collega’s’ bij de paardenrubrieken.
Provincie:
Tag(s):