dinsdag, 7. november 2006 - 14:29

Speurhonden controleren horecabezoekers

Kampen

Vrijdagavond werd door het politieteam Kampen, in samenwerking met uitgaansgelegenheid "de Buitenwacht", tijdens een hard-coreparty, een controle uitgevoerd op het bezit van verdovende middelen. Tijdens deze controle werden politiehonden van de politie IJsselland en Rotterdam-Rijnmond ingezet. Deze honden zijn speciaal opgeleid in het opsporen van verdovende middelen.

Bij de ingang van het horecabedrijf werden alle bezoekers gecontroleerd op het bezit van verdovende middelen. De vier speurhonden werden daarvoor bij toerbeurt ingezet. Bij een reactie van de drugshond werd de bezoeker gefouilleerd. Er werden ongeveer 75 mensen gefouilleerd. Het aantal bezoekers over de gehele avond bedroeg ongeveer 600 personen. Zes verdachten werden aangehouden.

In het kader van het lik-op-stuk beleid werden, in samenwerking met het Openbaar Ministerie, deze zes aangehouden verdachten die in het bezit waren van verdovende middelen, aan het bureau gehoord. Twee van hen werden voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Bij hen werd een dertigtal pillen aangetroffen. Aan vier verdachten werd een dagvaarding, met boetes variërend van 240 tot 330 euro, uitgereikt. Zij werden na verhoor heengezonden.

Tevens bleek een 31 jarige verdachte uit Kampen nog een aantal dagen hechtenis open had staan. Hij werd ingesloten. Een andere verdachte, 19 jaar uit Zwolle, werd op het Stationsplein betrapt bij het afsteken van illegaal vuurwerk. Bij een controle in de auto van deze verdachte werden 30
vlinderbommen aangetroffen. Deze werden in beslag genomen. Hij werd na verhoor heengezonden.

Politie en horecaondernemers zijn, gezien het geringe aantal aanhoudingen, positief over het verloop van de controle. Naar verwachting zullen deze controles een preventief effect hebben en in de toekomst vaker plaats gaan vinden.
Provincie:
Tag(s):