zondag, 22. oktober 2006 - 9:59

Speurtocht in Reddingmuseum tijdens herfstvakantie

Den Helder

In het Nationaal Reddingmuseum in Den Helder kunnen kinderen van 23 tot en met 29 oktober (niet op zaterdag 28 oktober) meedoen aan een speurtocht door de museumboot 'Prins Hendrik' en in het museum. Tijdens deze speciale herfstvakantie speurtocht kunnen de jeugdige bezoekers kennis maken met de motorreddingboot Prins Hendrik die dit jaar 10 jaar bij het Reddingmuseum hoort.

Met de museumboot kunnen groepen vaartochten op de Waddenzee, naar Texel, in de haven van Den Helder en op het Noord-Hollands Kanaal houden. Ook wordt de boot ingezet bij maritieme evenementen. Bezoekers kunnen in de vakantie tussen 11.00 en 16.00 uur een verkenningstocht door de museumboot Prins Hendrik en in het museum maken. Daarbij wordt gekeken naar de bouw van de boot, de indeling, de motoren en de navigatie- en communicatieapparatuur aan boord.

In het museum zijn bijzondere bouwtekeningen en prenten van de Prins Hendrik te bewonderen en wordt er gespeurd naar reddingvesten, schilderijen, de windtunnel en natuurlijk het speciale Heldenspel. Deelnemers krijgen een zoektocht op papier mee en worden aan boord van de Prins Hendrik begeleid door iemand van de bemanning. Iedereen met een museumkaartje kan aan de zoektocht meedoen en na afloop krijgt men een verrassing. In de herfstvakantie is het museum dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
Provincie:
Tag(s):