vrijdag, 19. mei 2006 - 19:33

Spijkerman assistent bij Ajax, komst Ten Cate officieel

Dat Ten Cate de nieuwe trainer wordt van Ajax maakte BlikopNieuws.nl al enkele weken geleden bekend. Maar de naam van Spijkerman is zowel nieuw als opvallend.
Spijkerman, oud-doelman van Go Ahead Eagles, heeft als trainer gewerkt bij VVV, Emmen en FC Zwolle. Bij de laatste club stapte hij in januari 2006 op, vanwege het feit dat hij bedreigd werd door fans van Zwolle.

Met het volgende persbericht maakte Ajax overigens vrijdagmorgen de komst Henk ten Cate als nieuwe hoofdtrainer definitief bekend:

Ajax heeft Henk ten Cate aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Ten Cate volgt Danny Blind op met wie Ajax onlangs de samenwerking heeft beëindigd. Hij tekent een contract voor de duur van 2 jaar, tot juli 2008.

Henk ten Cate (51) is sinds het seizoen 2003/2004 assistent-trainer van Frank Rijkaard bij FC Barcelona. Onder hun leiding won deze club tot twee keer toe het landskampioenschap van Spanje en nog onlangs de Champions League. Ook in Nederland realiseerde de in Amsterdam geboren Ten Cate successen. Zo behaalde NAC Breda onder zijn aanvoering, na tientallen jaren van afwezigheid, Europees Voetbal. Met Vitesse bereikte Ten Cate de hoogste eindklassering ooit (3e) en hij deed dit bovenal met aantrekkelijk voetbal. En Sparta bracht Ten Cate naar de eindstrijd in het Nederlandse bekertoernooi. In 2000 won Henk ten Cate met MTK Boedapest de nationale beker van Hongarije.
Categorie:
Tag(s):