donderdag, 26. oktober 2006 - 12:04

Spookscooter rijdt tegen verkeer in op A12

Arnhem

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft donderdagochtend een 17-jarige motorscooterrijder aangehouden nadat hij op de Rijksweg A12 ter hoogte van Arnhem tegen het verkeer had ingereden en op verkeersplein Velperbroek een aanrijding had veroorzaakt. Hij is overgebracht naar het bureau in Arnhem. De motorscooter, vermoedelijk afkomstig van diefstal, is volledig vernield door de aanrijding.

De scooterrijder keerde bij het zien van de politie op de A12 en reed spookrijdend richting Velperbroek. De Verkeerspolitie had het verkeer daar stilgezet om gevaarlijke situaties te voorkomen, doch de man reed langs de afzetting en botste op Velperbroek tegen een personenauto.

Hij ging te voet verder en probeerde via een vijver te ontkomen. De Verkeerspolitie kon de man op de A348 ter hoogte van Rheden aanhouden. Zij kreeg daarbij assistentie van de politie Gelderland Midden en Koninklijke Marechaussee. Er zal een onderzoek worden ingesteld naar de herkomst van de scooter en proces-verbaal worden opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs en het in het gevaar brengen van het verkeer.
Provincie:
Tag(s):