zondag, 10. december 2006 - 22:46

'Spoorboekje bijt spits af'

Utrecht

De NS-dienstregeling die zondagochtend vroeg is ingegaan, heeft nauwelijks tot problemen geleid. Op een enkele uitzondering na reden de treinen volgens het spoorboekje. Er deden zich slechts enkele opstartproblemen voor.
Zo konden 2 perrons van het vernieuwde station Bijlmer-ArenA niet worden gebruikt. Dit meldt de NS zondagavond.

NS reed zondag met zo’n 3800 treinen, ongeveer 80 procent van een doordeweekse dag. Het is voor het eerst in 36 jaar dat de dienstregeling zo ingrijpend wordt veranderd.
Maandag wordt een belangrijke dag voor de NS. Dan moet blijken of ook op de eerste werkdag alles naar behoren functioneert.

Met de volledige 1,1 miljoen reizigers en een echte ochtend- en avondspits, is er een kans dat niet alles direct op rolletjes loopt aldus de NS.

NS zet maandagochtend 700 tellers in. Daarmee wordt nauwgezet gecontroleerd wat de bezetting van de treinen is. Op basis van die gegevens wordt zonodig de treinsamenstelling
aangepast.

NS speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland. NS is de grootste reizigersvervoerder op het spoor in Nederland en verzorgt dagelijks het vervoer van bijna 1,1 miljoen reizigers. Daarvoor zijn 2800 rijtuigen met 240.000 zitplaatsen beschikbaar.

In Nederland beheert NS 376 stations. In het Verenigd Koninkrijk exploiteert dochterbedrijf NedRailways samen met haar Britse partner Serco twee vervoerconcessies: Mersey Rail rondom Liverpool en Northern Rail in het noorden van
Engeland. Bijna 25.000 NS medewerkers verzorgen de dienstverlening aan de klanten.
Provincie:
Tag(s):