zaterdag, 12. augustus 2006 - 10:19

Spoorwerkzaamheden tussen Deventer en Zwolle

Zwolle

In opdracht van ProRail vernieuwt aannemer BAM Rail delen van het spoor tussen Deventer en Zwolle. De werkzaamheden starten op zaterdag 19 augustus 01:00 uur en gaan onafgebroken door tot maandag 4 september 05:00 uur. Ploegen van de aannemer werken dag en nacht en vernieuwen in totaal zes kilometer spoor, omdat dit aan het einde van haar levensduur is. Door de werkzaamheden in een aangesloten periode in de zomervakantie uit te voeren wordt de overlast voor omwonenden van het spoor en treinreizigers zoveel mogelijk beperkt.

Met enkele werktreinen en grote machines vervangt de aannemer de oude houten bielzen voor nieuwe betonnen exemplaren, vernieuwt het ballastgrind en de ondergrond, en legt nieuwe spoorrails. Door de spoorbaan in zijn geheel te vervangen, behoudt deze haar stabiele ligging en verbetert de afwatering. Bovendien is een spoorbaan op betonnen dwarsliggers onderhoudsarmer, stiller voor de omgeving en comfortabeler voor treinreizigers.

De bovenstaande treinvrije periode wordt tevens benut om enkele werkzaamheden uit te voeren aan de onderdoorgang in de Lt. Andersonstraat in Wijhe, zoals het plaatsen van hekken. Volgens planning wordt deze onderdoorgang in november in gebruik genomen.

De bewoners rondom het spoor zijn vooraf schriftelijk geïnformeerd over de nachtelijke werkzaamheden in hun nabije omgeving en de hinder die zij hiervan kunnen ondervinden. Dat geldt ook voor de omwonenden van het depot op het spooremplacement in Zwolle en het depot ter hoogte van industrieterrein “De Meente� in Olst waar de aannemer materialen op- en overslaat.

Tijdens de werkzaamheden rijdt NS met snel- en stopbussen tussen Deventer en Zwolle en vice versa. Bij de NS-servicepunten ligt de folder ‘Gewijzigd treinverkeer’ Op de stations Deventer en Zwolle zijn servicemedewerkers van NS aanwezig om meer informatie te geven.

In de plaatsen waar de werkzaamheden plaatsvinden worden de overwegen voor langere tijd geheel afgesloten zodat ook deze vernieuwd kunnen worden en de werktreinen de overwegen veilig en ongestoord kunnen passeren.
Provincie:
Tag(s):