zaterdag, 8. juli 2006 - 20:04

Sportduiker vermist na duik op onderzee-boot de Kursk

Goeree Overflakkee

Rond 17.20 uur ontving het Kustwachtcentrum in Den Helder van een duikvaartuig dat een sportduiker niet was teruggekeerd van zijn duik. De duiker was het laatst gezien op de Noorzee, ongeveer 25 kilometer ten westen van Goeree Overflakkee. De man was vermoedelijk aan het duiken op een oude gezonken onderzeeboot, een wrak van een tweede Kursk.

De kustwacht heeft na de melding onmiddellijk groot alarm geslagen. Hierop zijn de KNRM reddingboten van Hoek van Holland, Stellendam en Noordland uit gevaren. Ook een Seaking helikopter van de Belgische Luchtmacht en een Lynx helikopter van de Nederlandse Koninklijke Marine zijn direct met een zoekactie begonnen.

Een marineduiker van de Belgische helikopter is afgezet op een duikvaartuig om onder water onderzoek te doen. Ook duikers van twee aanwezige duikvaartuigen zijn aan het zoeken. Tot op dit moment is de vermiste duiker nog niet gevonden.

In verband met de vallende duisternis is de zoekaktie zaterdagavond om 22.00 uur gestaakt. Het zoeken onder water was reeds eerder, wegens de toenemende stroming stopgezet. Zondag zal opnieuw worden verder gezocht. Dit liet een woordvoerder van de Kustwacht weten.
Provincie:
Tag(s):