donderdag, 7. september 2006 - 10:15

'Sporten op je oude versleten schoen'

Amsterdam

Geuzenveld-Slotermeer en Nike openen op 13 september samen een splinternieuw multifunctioneel sportveld op sportpark De Eendracht. Dit veld bestaat voor 25% uit versleten sportschoenen, ook wel NikeGrind genoemd. Ook bewoners van dit stadsdeel hebben hiervoor hun oude versleten sportschoenen afgestaan om gezamenlijk dit project te doen slagen.

Het sportveld is geschikt voor allerlei sporten en gaat Geuzenveldje heten.

NikeGO Places (voorheen Reuse-A-Shoe) is Nike’s paradepaardje op het gebied van recycling. Oude sportschoenen (ongeacht het merk) worden ingezameld en vermalen. Zo ook het restmateriaal van de productie van Nike schoenen en de Nike schoenen die niet aan de kwaliteitseisen voldoen. Het schoeisel wordt vermalen en gescheiden tot materialen die kunnen worden samengevat onder het merk Nike Grind. Dit materiaal is er in drie varianten, ieder afkomstig uit een specifiek gedeelte van de verwerkte schoen, te weten: de buitenzool, de binnenzool en de bovenkant.

Tijdens de feestelijke opening zijn er allerlei sport- en spelactiviteiten, waaronder het populaire Joga3 voetbal. Bovendien wordt het Nederlandse Joga3-team gehuldigd. Zij werden tweede bij het wereldtoernooi Joga3 in Brazilië. Het Nederlandse daklozenteam dat ons land eind september op het WK in Kaapstad, Zuid-Afrika vertegenwoordigt, komt ook naar de opening.
Provincie:
Tag(s):