woensdag, 15. maart 2006 - 15:14

Sporten, sporten en nog eens sporten!!!

Almere

Vanaf 20 maart bieden maar liefst 18 sportverenigingen en sportscholen in Almere vijf wekenlang sport kennismakingscursussen aan. Van de 25 deelnemende basisscholen in Almere hebben 501 leerlingen zich opgeven voor een naschoolse sportcursus naar keuze. .

Populaire sporten zijn ‘badminton, ‘schermen’, ‘tennis’ en ‘kickboxen’. Op deze manier ervaren de kinderen of ze de sport leuk vinden en leren ze de sportvereniging die de cursus aanbiedt kennen. Van de deelnemers is 34% geen lid van een sportvereniging

Naast de kennismakingscursussen zijn er ‘Kies voor Hart en Sport- lessen’ aangeboden tijdens reguliere (gym)lessen op 25 basisscholen aan de leerlingen van groep zeven en acht. Ook waren er gastlessen over gezondheid van de GGD en over ‘fair play’ van de NCSU (Sport Unie). Ongeveer 1900 Almeerse leerlingen hebben meegedaan aan het sportstimuleringsproject ‘Kies voor Hart en Sport’.

Kies voor Hart en Sport in Almere is gestart op initiatief van de gemeente Almere en wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar georganiseerd. Ondersteunende organisatie is Sport Service Flevoland.
Provincie:
Tag(s):