vrijdag, 13. januari 2006 - 15:09

Sporthal en café-zaal 1 jaar na brand weer in gebruik

Geldrop

Vandaag precies een jaar geleden was de dag dat een erg hevige brand Sporthal Coevering en Café-Zaal Hoog & Droog nabij Winkelcentrum Coevering in Geldrop verwoeste. De brand werd omstreeks kwart over vijf ’s nachts gemeld en de Geldropse brandweer, die assistentie kreeg van diverse korpsen in de omgeving, was tot diep in de middag bezig met de bluswerkzaamheden. Van de sporthal en het café bleef niets over en moesten nagenoeg helemaal gesloopt worden. De beschikbare opties werden bekeken en al snel werd besloten tot herbouw op dezelfde locatie.

Nu, een jaar later, zijn alle herbouwwerkzaamheden nagenoeg afgerond. Vanaf deze week worden de hal en het café weer in gebruik genomen. Verenigingen als de Eerste Basketball Club Geldrop, en enkele scholen zijn inmiddels alweer voorzien in de faciliteiten die de sporthal bied. Ook café-zaal Hoog & Droog is weer in gebruik genomen. Aanstaande vrijdag vind er een officiële heropening met een receptie in het café plaats.

Vlak na de brand was de grote vraag wat er gedaan moest worden met de carnaval. Enkele mogelijkheden werden aangesneden zoals het plaatsen van een grote tent op het parkeerterrein. Uiteindelijk werd er gekozen voor een christelijke oplossing: “We kregen de mogelijkheid om de Petrus-Pauluskerk hier nog geen honderd meter vandaan te gebruiken en om te bouwen tot gezellig carnavalscafé, wat goed lukte en de carnaval was erg geslaagd� aldus Lathouwers. “Nu een jaar later staat er een prachtig nieuw pand maar alle herinneringen aan het oude pand zullen altijd blijven.�

Overdag maken 4 verschillende basisscholen gebruik van de hal, en ’s avonds word hier korfbal, handbal, volleybal, basketball en zaalvoetbal beoefend, en iedereen is blij weer terug te zijn op zijn vertrouwde stek. Voor elke discipline zijn de omstandigheden ideaal. Kortom Geldrop kan trots zijn op deze nieuwe multifunctionele sporthal.
Provincie:
Tag(s):