zaterdag, 4. maart 2006 - 9:47

Sportieve concept: Seat Ibiza Vaillante

Om het sportieve imago van Seat verder op te schroeven presenteerde Seat de Ibiza Vaillante. De auto draagt de naam van stripfiguur Michael Vaillante en wordt aangedreven door een 240 pk sterke 1.8 liter turbomotor.

Stripfiguur Michael Vaillante is de uitgelezen ‘persoon’ om te verbinden aan de Seat Ibiza. Strips worden meestal gelezen door jonge lezers, een doelgroep die Seat graag wil bereiken. Om haar jonge en sportieve imago verder uit te bouwen presenteerde Seat in Genève de Ibiza Vaillante. Deze sportieve conceptcar zet de introductie van de vernieuwde Ibiza extra kracht bij.

De Ibiza Vaillante is in vele opzichten compleet anders dan de productiemodellen van de Ibiza. De dikke voor- en achterbumper springen direct in het oog. In de voorbumper heeft Seat Design de ‘V’ van Vaillante verwerkt. Deze ‘V’ is tevens terug te vinden in de 19 inch lichtmetalen wielen. Op de achterklep staan de letters ‘Vaillante’. Eén van de meest opvallende designkenmerken is de triangelvormige centraal geplaatste uitlaatpijp.

Onder de motorkap van de Ibiza Vaillante ligt de 1.8 liter turbomotor uit de vorige generatie Leon Cupra. Speciaal voor dit model werd de motor van 15 pk extra voorzien. In de Ibiza Vaillante levert deze viercilinder een vermogen van 240 pk en een koppel van 320 Nm. Daarmee sprint de auto in 6,0 seconden naar 100 km/h en wordt een topsnelheid van 250 km/h mogelijk gemaakt.

De Ibiza Vaillante is puur bedoeld als conceptcar. Net als stripfiguur Michael Vaillante is de Ibiza Vaillante een fantasie. De conceptcar zal het enige model blijven en niet in productie gaan.
Categorie:
Tag(s):