zaterdag, 2. september 2006 - 15:43

Sportpenning voor roeivereniging Viking

Utrecht

Zaterdag heeft de loco-burgemeester den Besten de Sportpenning uitgereikt aan de Utrechte roeivereniging Viking. De vereniging ontvangt de Sportpenning ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan.

Op 27 juli 1906 werd de Utrechtse Roeivereniging Viking opgericht. Viking heeft zich de afgelopen eeuw ontwikkeld tot een bloeiende sportvereniging met ruim 600 leden en vele vrijwilligers. De vereniging organiseert tal van roeiactiviteiten en competities, waaronder de Hart van Holland roeimarathon, een tocht van 90 kilometer door het waterrijke hart van Nederland.

Viking is een vereniging waar roeiplezier centraal staat. Dat neemt niet weg dat roeiers van Viking de afgelopen eeuw nationale en internationale topprestaties hebben geleverd. Al met al heeft Viking een belangrijke bijdrage geleverd tot de populariteit van de (roei)sport in Utrecht. De Sportpenning wordt door het college van Burgemeester en Wethouders toegekend aan personen of verenigingen, die zich in een tak van sport bijzonder verdienstelijk voor Utrecht hebben gemaakt.
Provincie:
Tag(s):