vrijdag, 4. augustus 2006 - 11:16

Sportvelden gebukt onder droge en warme zomer

Zwolle

De warme en droge maand juli heeft de Zwolse sportvelden niet onberoerd gelaten. Het gras op sommige voetbalvelden heeft extra tijd nodig om aan te sterken voor het nieuwe sportseizoen. De gemeente stuurt de betrokkenen voetbalverenigingen daarom een brief, waarin wordt gewezen op de mogelijke latere bespeelbaarheid.

Iedere zomer worden de Zwolse sportvelden opnieuw doorgezaaid. Dan worden groeven getrokken in de bestaande grasmat en extra gras gezaaid. Ook de meestal grasloze doelgebieden krijgen extra aandacht. Tijdens de droge weken is er volop gesproeid door medewerkers van de gemeente om de droogte te compenseren. Dat bood niet overal soelaas, waardoor er opnieuw is ingezaaid. Maar dat gras is nog onvoldoende gegroeid.

Zwolse voetbalverenigingen moeten er ernstig rekening mee houden dat de velden later dan op de geplande datum bespeelbaar zijn. Met name voor oefenwedstrijden kan dat gevolgen hebben. Bij de afdeling Wijkzaken van de gemeente Zwolle kunnen verenigingen informeren naar de bespeelbaarheid van ´hun´ velden.

De verwachting is dat, mede door de inmiddels veranderde weersomstandigheden, de vertraging binnen de (gras)perken blijft.
Provincie:
Tag(s):