vrijdag, 17. november 2006 - 15:27

Sportvliegtuigje maakt noodlanding

Ankeveen

De Luchtvaartpolitie van het Korps landelijke politiediensten, unit Luchtvaarttoezicht, heeft een onderzoek ingesteld naar een noodlanding van een sportvliegje in een weiland in Ankeveen. De twee inzittenden raakten niet gewond. Het vliegtuigje raakte niet beschadigd, maar stond wel met het landingsgestel vast in de grond. Een motorstoring maakte een voortijdig einde aan de vlucht, die op vliegveld Hilversum begon.

Rond 11.25 uur steeg het vliegtuigje, een Katana DA20, op van vliegveld Hilversum voor een instructievlucht. Ter hoogte van Ankeveen haperde de motor van het toestel, waarop de 49-jarige leerling-piloot uit Montfoort, in overleg met zijn 60-jarige instructeur uit Loosdrecht besloten om een noodlanding in te zetten. Zij vonden ter hoogte van de Cannenburgerweg in Ankeveen een geschikte landingsplaats en zetten het toestel om 11.50 uur keurig aan de grond.

De luchtvaartpolitie heeft geen strafbare feiten waargenomen en maakt een onderzoeksrapport op. Er was ook geen alcohol in het spel.
Provincie:
Tag(s):