donderdag, 21. september 2006 - 13:12

Sportz@pper; kennismaken met diverse sporten

Groningen

september op school. Met deze Sportz@pper kunnen kinderen van vier tot vijftien jaar kennismaken met een groot aantal sporten. Sportwethouder José van Schie reikt op donderdag 21 september op het stadhuis de eerste exemplaren uit aan leerlingen van de Borgmanschool. Deze school heeft de tekeningen gemaakt ter illustratie van de Sportz@pper.

De Sportz@pper is een verzameling van meer dan dertig kennismakingscursussen voor kinderen van vier tot vijftien jaar. Nieuw dit jaar zijn onder andere yoga en beachvolleybal. De cursussen worden georganiseerd door sportverenigingen uit de stad Groningen. Vorig jaar hebben 1276 kinderen zich aangemeld voor een cursus uit de Sportz@pper.

De Sportz@pper is een uitgave van de gemeente Groningen en het Huis voor de Sport Groningen. De gemeente vindt het zeer belangrijk dat kinderen een gezonde leefstijl ontwikkelen. Bewegen is een uitstekende manier om overgewicht tegen te gaan. De Sportz@pper biedt kinderen daarvoor de mogelijkheid. Ook krijgen sportverenigingen de kans zich in de Sportz@pper te presenteren.
Provincie:
Tag(s):