vrijdag, 10. februari 2006 - 11:18

Sprengers wil WK 2018 naar Nederland halen

De bondsvoorzitter van de KNVB, Jeu Sprengers wil Nederland kandidaat stellen voor de organisatie van het WK in 2018. "We kunnen het WK 2018 organiseren, samen met de Belgen, en staan dan vier jaar in de schijnwerpers als land en voetbalnatie", aldus de ambitieuze Sprengers in De Telegraaf.

Sprengers gaat onze Zuiderburen nog dit jaar polsen over het WK van 2018. Volgens de bondsvoorzitter zou ons land een enorme kans laten schieten, als het zich niet kandidaat stelt. "Zeker omdat het WK in dat jaar zo goed als zeker aan Europa wordt toegewezen. Wel zullen met de Belgen een inhaalslag moeten maken, want daar hebben ze geen enkel stadion om een WK-duel te organiseren." De kansen van ons land op een daadwerkelijke toewijzing voor het WK 2018 zijn volgens Sprengers moeilijk in te schatten. ,,Engeland, Spanje en Rusland gaan er ongetwijfeld ook voor. Het zou me niet verbazen als de Russen onze belangrijkste concurrenten zullen zijn."

De wereldvoetbalbond FIFA zal in 2012 bekendmaken welk land het WK in 2018 mag organiseren. De FIFA zal overigens eerst de kandidaat voor het WK in 2014 moeten toewijzen. In 2008 zal de wereldvoetbalbond bekendmaken welk land in het continent Zuid - Amerika deze eer krijgt toebedeeld. Als grootste kanshebber wordt Brazilie genoemd.
Categorie:
Tag(s):