woensdag, 21. juni 2006 - 6:53

Sprookje Soca Warriors is voorbij

Leo Beenhakker kan met opgeheven hoofd afscheid nemen van het WK. Zijn Trinidad & Tobago eindigde als laatste in Groep B, maar stal wel de harten van de supporters. T & T had voor de wedstrijd tegen Paraguay nog een klein kansje op plaatsing voor de achtste finales, maar Paraguay bleek net even een maatje te groot voor de Soca Warriors (2-0).

Paraguay, met NEC-middenvelder Edgar Barreto in de basis, kreeg gedurende de wedstrijd volop kansen om te scoren, maar had Trinidad-verdediger Brent Sancho nodig om te scoren. De stopper met zijn lange haren verlengde ongewild een vrije trap en liet zijn eigen doelman Kelvin Jack kansloos.
Het was de eerste (en enige) wedstrijd van Jack dit WK, omdat hij lange tijd geblesseerd was. Waarom hij nu het vertrouwen kreeg boven de 37-jarige Shaka Hislop, kon hij niet bewijzen. De ene keer blonk hij nog uit met katachtige reflexen, de andere keer oogde hij bijzonder knullig.

Ook bij het tweede doelpunt van de Zuid-Amerikanen zag Jack er niet goed uit. Een aanval kwam via Barreto bij Denis Cañiza terecht die simpel de bal binnenschoot. Tot zijn grote verbazing en woede keurde de Italiaanse arbiter Roberto Rosetti de goal echter af wegens buitenspel.

Jack was een kwartier na rust ook kansloos na een inzet van Carlos Humbertos Paredes, maar werd op de lijn geholpen door een verdediger. Trinidad & Tobago deed er alles aan om nog een doelpunt te maken, maar kon alleen gevaar uitrichten met enkele afstandsschoten.

In de slotfase besliste Nelson Cuevas het duel. Na een één-tweetje met Roque Santa Cruz kwam de aanvaller alleen voor Jack, die hij met een simpele voetbeweging passeerde.
Categorie:
Tag(s):