maandag, 4. september 2006 - 21:50

Sprookjes starten culturele jaar

Rozendaal

Russische sprookjes van Poesjkin, de Argentijnse tango en Nederlands ballet voor vier benen en een zitmeubel. Met deze optredens geeft de provincie op donderdag 7 september het startschot voor het Gelderse culturele seizoen.Voor deze bijeenkomst heeft de provincie alle cultuurwethouders uitgenodigd alsmede vertegenwoordigers van de culturele instellingen die een provinciale subsidie ontvangen.

“Het is voor ons ook een manier om al die mensen te bedanken die van Gelderland zo’n prachtige, cultureel veelzijdige en actieve provincie maken�, aldus gedeputeerde Hans Esmeijer.

De gasten krijgen een cultureel programma gepresenteerd dat terugblikt op het vorige seizoen én een blik werpt op het komende seizoen. Zo zal het tango-orkest Mala Pinta het succesvolle bezoek van Introdans aan Argentinië memoreren.

De Russissche sprookjes van Poesjkin krijgen door leden van Het Gelders Orkest een geheel eigentijdse muzikale vertolking, als voorproefje op het groots opgezette Poesjkin Festival in 2007. En het Introdans Ensemble voor de jeugd komt met een komisch ballet voor vier benen en een zitmeubel.
Provincie:
Tag(s):