donderdag, 21. december 2006 - 12:26

Spyker bevestigt Adrian Sutil als tweede coureur

Adrian Sutil is de nieuwe tweede coureur van het Nederlandse Spyker F1-team. Dat is zojuist bekend gemaakt. De jonge Duitse coureur, die volgens Colin Kolles over veel talent beschikt, maakt hiermee zijn debuut in de koningsklasse van de autosport als racecoureur. Hij wordt de nieuwe teamgenoot van Christijan Albers. Dit betekent direct dat Tiago Monteiro zijn stoeltje kwijt is.

De 23-jarige Sutil was dit seizoen actief in het Japanse Formule 3-kampioenschap dat hij op zijn naam wist te schrijven als de kampioen van 2006. Naast het Formule 3-kampioenschap is Sutil ook een aantal keer in actie gekomen voor Spyker op de vrijdagen van de Grand Prix-weekenden.

De nieuwe tweede coureur van Spyker is uiteraard blij dat hij de kans krijgt om zijn debuut te maken: "Ik heb er erg van genoten dat ik dit jaar deel uit mocht maken van de Formule 1-paddock. Om heel eerlijk te zijn had ik niet verwacht om te racen in de Formule 1 in 2007 maar ik had me erop ingesteld dat ik testcoureur zou worden. Colin Kolles en Michiel Mol zijn erg geduldig geweest en hebben mij de tijd gegeven om een goed pakket mee te brengen en samen te stellen, wat ons is gelukt. Ik kijk er naar uit om hun vertrouwen in mij terug te betalen op het circuit door mijn prestaties, maar voordat het zover is ga ik eerst genieten van het mooiste Kerstcadeau ooit!"

Uit de woorden van Sutil kan opgemaakt worden dat hij het nodige financiële pakket met zich mee moest brengen. Dat Kolles een groot voorstander is van Sutil is al langer bekend: "Het is geweldig voor het team dat Adrian bij ons heeft getekend maar ook voor mij persoonlijk. Adrian maakte in 2004 zijn Formule 3-debuut bij Team Kolles en toonde een geweldig potentieel. Iedereen bij Spyker was heel erg onder de indruk van zijn prestaties die hij heeft laten zien op de vrijdagen bij ons tijdens het afgelopen seizoen en dat is ook waarom we zo lang en hard hebben gewerkt om hem in ons raceteam te krijgen."

Tot slot Michiel Mol: "Door met Adrian een contract te tekenen voor meerdere jaren laat Spyker opnieuw de ambitie zien om het team opnieuw op te bouwen rondom jong talent. Adrian zal kunnen groeien in ons team en een belangrijk aandeel hebben in het succes waar we de komende jaren naartoe gaan werken."

Voor hoeveel jaar Sutil is vastgelegd wordt er niet bij vermeldt.
Categorie:
Tag(s):