dinsdag, 7. februari 2006 - 11:47

Staatssecretaris als baliemedewerker

Maastricht

Maandag 6 februari was staatssecretaris Mark Rutte te gast bij de Universiteit Maastricht voor een werkbezoek, op uitnodiging van het College van Bestuur en de studentenfractie DOPE. Tijdens dit bezoek liet de staatssecretaris zich informeren over de innovatieve activiteiten van de UM op het gebied van onderwijs, onderzoek en ondernemerschap.

Tijdens het middagprogramma bezocht staatssecretaris Rutte enkele voorbeelden van innovatief onderwijs (kennismaking PGO-onderwijs), toptechnologische onderzoek (fMRI-scanner voor onderzoek naar hersenactiviteit) en ondernemerschap (Biopartner Center Maastricht en Project Hoogstarters).

De staatssecretaris bracht ook een bezoek aan het Studenten Service Centrum, dat onlangs werd geopend. Hij mocht hierbij zelf even plaatsnemen achter de balie en de studenten helpen bij het oplossen van enkele praktische studentenvragen, waaronder huisvesting.

Tevens sprak hij die middag nog met studenten die de Inkom van 2006 zullen organiseren. De Inkom is een jaarlijks evenement waarbij de nieuwe studenten contact leggen met de Universiteit Maastricht, hun medestudenten en de stad Maastricht.

In de avonds kruiste hij verbaal de degens met college-voorzitter en voormalig minister van onderwijs Jo Ritzen tijdens het onderwijsdebat 2006, met het thema ‘De universiteit in 2015’.

Aansluitend ging de staatssecretaris in debat met een studentenpanel en was er ruimte voor discussie met de overige aanwezigen.
Provincie:
Tag(s):