maandag, 27. november 2006 - 16:40

Staatssecretaris reikt cheque uit van € 70.000,-

Groningen

Tijdens zijn bezoek aan de Hanzehogeschool Groningen op dinsdag 28 november reikt staatssecretaris Bruno Bruins van Onderwijs een cheque uit van € 70.000,-- aan de Stichting HBO-Certificaat Ondernemerschap. De Hanzehogeschool Groningen ontvangt als eerste hogeschool het beeldmerk van deelname aan deze stichting.

Alle derde- en vierdejaarsstudenten van de Hanzehogeschool Groningen kunnen vanaf 1 februari 2007 een minor HBO-Certificaat Ondernemerschap volgen. In deze cursus ligt de aandacht op kennisverwerving op het gebied van marketing en financieel management. Daarnaast worden specifieke ondernemersvaardigheden bij iedere student individueel ontwikkeld. Het HBO-Certificaat Ondernemerschap wil vooral creativiteit en inlevingsvermogen aanwakkeren.

Studenten die met eigen geld gaan ondernemen, zijn creatiever en ontwikkelen meer lef. De betrokken docenten werken bij het Expertisecentrum Ondernemerschap & Markt van de hogeschool. Zij hebben veel ervaring in de ondernemingspraktijk en zijn zelf vaak ondernemer (geweest).

Ook is er binnen de hogeschool een fysiek ontmoetingspunt opgericht, waar ondernemers en studenten elkaar kunnen ontmoeten voor een ‘business match.’
Provincie:
Tag(s):