dinsdag, 9. mei 2006 - 8:47

Stadspark Maastricht decor voor festivalweekend!

Maastricht

Het Stadspark vormt op zaterdag 27 en zondag 28 mei het decor voor een groots opgezet festivalweekend met muziek en film. In het park aan de Onze Lieve Vrouwenwal hebben het Jetto Festival, Cinema Luna en Dancetour de krachten gebundeld om de jongeren in Maastricht en heel Limburg een onvergetelijk weekend te bezorgen. Verdeeld over twee dagen worden met rock, hip-hop, film, workshops en dance ruim 10.000 bezoekers verwacht.

Zaterdag 27 mei knalt het Jettofestival bij de kanonnen van het stadspark aan de Onze Lieve Vrouwenwal in Maastricht. Van 12.00 tot 21.00 treden daar een breed scala aan Limburgse bands, deejays en rappers op. Verwacht bands zoals Alize, D-Funktional, Findel en Hoover op het hoofdpodium. Verschillende deejays zullen ergens verstopt op het terrein een kleine mysterious disco houden. Ook komen twee scratchkampioenen uit Duitsland optreden en workshops geven.

De workshops worden verzorgd door Heerlens hiphopcollectief Cuttin' Class. Naast de scratchworkshop gaan zij je ook leren dansen, beats maken en teksten schrijven. Op het hoofdpodium komt een breakdancecrew een performance geven. Verder kun je op het terrein diverse andere verassingen verwachten. Zoals de constructies van Demotech die gebruikt worden om het terrein mee aan te kleden en een kleine markt waar exotische hapjes gegeten kunnen worden.

‘s Avonds verzorgt Cinema Luna de avondprogrammering. Ook dit jaar presenteert Cinema Luna weer met veel trots films die gezien moeten worden op de mooiste plekken van Maastricht. Het festivalweekend vormt voor Cinema Luna de kick-off van het seizoen 2006. Deze avond staat Gadjo Dilo op het programma. Wie heeft niet regelmatig de behoefte om te ontsnappen aan het doorgeregelde leven hier in het westen? Om op reis te gaan en zo maar te zien wat de volgende dag zal brengen? Dat is precies wat de jonge Franse hoofdpersoon van Gadjo Dilo doet.

Zondag sluit van 13:00 tot 21:00 Dancetour Maastricht het festivalweekend in het Stadspark af. Na twee eerdere edities op het Geusseltpark met DJ’s als Marcel Woods, Johan Gielen en Marco V verhuist het festival naar het centrum. Dit jaar heeft Dancetour een duidelijk Maastrichts tintje. Het festival wordt geopend door de winnaar van een lokale DJ contest (online op www.dancetour.nl). Aansluitend is het de beurt aan G-Roam & Jochem, beide afkomstig uit Maastricht.

Jochen Miller, groot geworden in de Matrixxx Nijmegen, neemt het daarna over. Rank 1, een van de bekendste producers uit de Nederlandse trance scène is daarna aan de beurt. Om 17:45 neemt DJ Ron van den Beuken plaats achter de draaitafels. Voor hem is het zijn eerste optreden in Maastricht sinds hij er is afgestudeerd aan het conservatorium. De zeer succesvolle producer is sinds 2005 actief als DJ en dat gaat hem voor de wind.

Als afsluiter staat DJ Fausto met JP geprogrammeerd. Beide zijn bekend van Dancevalley en eerdere optredens op Dancetour. Het is voor de eerste keer dat zij samen zullen draaien.
Provincie:
Tag(s):