dinsdag, 24. oktober 2006 - 13:02

Stadswacht aangereden

Zwolle

Een 29-jarige Zwollenaar is maandagmorgen op de Roggestraat aangehouden nadat hij opzettelijk een stadswacht had aangereden. Die hield samen met een collega-stadswacht toezicht in deze straat toen zij de man op zijn mountainbike zagen naderen. Hem werd een stopteken gegeven en verzocht af te stappen.

De man reageerde daarop door juist meer snelheid te maken en botste vervolgens in volle vaart tegen een van de toezichthouders. Deze liep schaafwonden en een blauwe plek op aan zijn benen. Na de aanrijding wilde de fietser er vandoor gaan, maar werd door de ander stadswacht vastgehouden. Hij probeerde één van hen een kopstoot te geven, schold hen uit en beledigde hen.

Kort daarna konden ter assistentie geroepen politiemensen de man aanhouden. Daarbij bood de man hevig verzet maar kon uiteindelijk in de boeien worden geslagen. Hierbij beledigde hij ook de politiemensen. Tegen de man is aangifte gedaan en proces-verbaal opgemaakt.

Aan het eind van de middag werd hij in vrijheid gesteld. Eventuele schade aan kleding en dokterskosten wordt op hem verhaald.
Provincie:
Tag(s):