vrijdag, 7. juli 2006 - 21:34

Stadswachten verhuizen naar brandweerkazerne

Assen

De stadswachten zijn van het politiebureau aan de Weiersstraat verhuisd naar de brandweerkazerne. Op korte termijn krijgen ook de gemeentelijke milieu-inspecteurs en parkeercontroleurs een plek in de brandweerkazerne. Door het onder één dak brengen van alle gemeentelijke toezichthouders wordt de handhaving effectiever en efficiënter georganiseerd. Dit maakt een intensivering mogelijk van het preventief en repressief toezicht.

De eerste resultaten van de verhuizing van de stadswachten zijn al merkbaar. Op plaatsen in Assen waar de bovengrondse afvalcontainers vervangen zijn door een ondergronds systeem treden zij dagelijks op tegen mensen die hun afval niet in maar op de ondergrondse container deponeren. Onder het mom van ‘de vervuiler betaalt’ hebben inmiddels diverse mensen een rekening gekregen voor het verwijderen van het gedumpte afval.

Voor hun werk maken de toezichthouders gebruik van nieuwe dienstvoertuigen.

Gevonden fietsen kunnen tijdens kantoortijden gemeld worden aan de stadswachten op het centrale nummer van de afdeling Brandweer en Stadstoezicht: 0592-324600. Voorheen gebeurde dit via het telefoonnummer van de politie aan de Weiersstraat,
Provincie:
Tag(s):