maandag, 30. januari 2006 - 20:13

Stam naar Ajax; Maxwell per direct weg

Ajax heeft overeenstemming bereikt met AC Milan over de overgang van Jaap Stam naar Ajax. Het contract van Jaap Stam gaat in op 1 juli 2006 en heeft een looptijd van twee jaar. De in Kampen geboren Stam (17 juli 1972) speelde onder andere bij gerenommeerde clubs als PSV, Manchester United en Lazio Roma.

Tevens was hij lange tijd vaste waarde in het Nederlands Elftal. De verdediger speelde in totaal 67 wedstrijden voor Oranje.

Technisch directeur Martin van Geel: "Jaap Stam is een zeer ervaren verdediger die al bij diverse topclubs actief is geweest. Wij denken dat hij voor ons jonge talentvolle team van grote waarde kan zijn."

Ajax en Maxwell hebben overeenstemming bereikt over het ontbinden van het contract met de Braziliaan. Het contract, dat liep tot en met juni van dit jaar, wordt in goed overleg ontbonden per 1 februari 2006.

Maxwell stond sinds 2001 onder contract bij Ajax en speelde in totaal 114 competitiewedstrijden voor Ajax in de Eredivisie. Tevens speelde de verdediger 23 wedstrijden in de UEFA Champions League. In totaal wist de 24-jarige Maxwell tien maal te scoren.
Categorie:
Tag(s):