dinsdag, 19. september 2006 - 15:47

Stam wordt even rust gegund

Jaap Stam wordt even ontzien bij Ajax. De 34-jarige routinier hoeft morgenavond niet in actie te komen in de bekerwedstrijd tegen Jong RKC. Ook andere vaste waarden wordt rust gegund. Wie dat precies zijn, is niet bekend.

Assistent-trainer Hennie Spijkerman, die de taken bij afwezigheid van Henk ten Cate dinsdag overnam, zei dat het tijd was om Stam even rust te gunnen. Het duel met de beloften van RKC lijkt de Amsterdamse technische staf daar een uitstekende gelegenheid voor. De aanvoerder had licht last van knieën en enkels, maar had normaal gesproken wel kunnen spelen.

"Wij vonden het als technische staf verstandiger om Jaap een paar dagen van de groepstraining af te halen’’, aldus Spijkerman. "Na de nederlaag tegen Roda JC is iedereen op zoek naar eerherstel en als aanvoerder gaat hij daarin voorop. Maar er komen nog belangrijke wedstrijden en hij is voor ons te belangrijk om nu te laten spelen.’’ Vrijdag zal Stam weer bij de groep aansluiten. Vanaf die dag werkt de selectie toe naar de thuiswedstrijd van zondag tegen NEC.

Het feit dat een aantal basisspelers morgen ontbreekt in Waalwijk, betekent volgens Spijkerman niet dat Ajax het duel onderschat. "Er zullen een paar andere jongens in staan en ik mag toch aannemen dat die elke kans om zich te bewijzen met twee handen zullen aangrijpen.’’
Categorie:
Tag(s):