donderdag, 6. juli 2006 - 8:49

Start aanleg brug over Vecht richting Marslanden

Hardenberg

De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de fietsbrug over de Vecht vanuit het centrum van Hardenberg richting de woonwijk Marslanden zijn gestart. Het streven is de brug nog voor de komende winter in gebruik te nemen.

Eerst wordt het gedeelte van de brug over de Vecht gebouwd, waarbij van dijk tot dijk de fundatie van de brug en de landhoofden wordt aangebracht. Dit gebeurt nog vóór de bouwvakvakantie. Na de vakantie worden het brugdek en de leuningen van de brug aangebracht. In verband met de werkzaamheden ondervindt het verkeer op het Holt enige hinder van de werkzaamheden. Deze weg blijft overigens wel gewoon open voor het verkeer.

Aan de zijde van het centrum van Hardenberg wordt het fiets-/voetpad gedeeltelijk opgebroken en opnieuw aangelegd. Hierdoor ontstaat er een fietsroute van het centrum naar Marslanden. Een omleidingsroute wordt ter plaatse met borden aangegeven.

Ook in Marslanden wordt, als onderdeel van deze fietsroute, een brugdeel gebouwd. In de laatste fase wordt de verharding tussen de beide brugdelen aangepast.

De nieuwe brug zal naar verwachting veel gebruikt gaan worden. Niet alleen door de bewoners uit Marslanden, maar ook door fietsverkeer vanuit het noordelijke deel van de gemeente Hardenberg, voor wie het straks de kortste route naar het centrum van Hardenberg is.
Provincie:
Tag(s):