maandag, 12. juni 2006 - 21:17

Start aanleg Esplanade

Almere

Deze week wordt er gestart met de werkzaamheden voor de Esplanade. De eerste werkzaamheden, die bestaan uit het opruimen van het huidige bouwterrein, het inrichten van het werkterrein en het plaatsen van de afrastering, beginnen aan de kant van de Flevostraat.

In de week van 19 juni 2006 starten de heiwerkzaamheden elke werkdag van 07.00 uur tot 16.00 uur. Dit heien gebeurd in fases. Hierdoor zijn de Fietswacht naast de Lekker en Laag en de tijdelijk toegang van de Lekker en Laag voor The City soms niet bereikbaar. Omleidingen worden door middel van borden aangegeven. Het heien zal tot uiterlijk medio juli duren.

De Esplanade ligt aan het einde van het gebogen maaiveld aan het Weerwater en is straks geschikt om te flaneren langs het water of als locatie voor diverse evenementen. Aan de kant van de garage worden grote bomen en zitbankjes geplaatst en aan de kant van het water komt een granieten trap die langzaam het water inloopt.

Omdat de Esplanade de toegang vormt tot gebouw de Kunstlinie, waar de Schouwburg Almere en Kunstencentrum de Kunstlinie zich zullen vestigen, moet de oplevering van het plein gelijk lopen met de oplevering van dit gebouw. Deze staat gepland voor medio december 2006.
Provincie:
Tag(s):