dinsdag, 12. december 2006 - 17:42

Start alcoholcontroles

Groningen

De politie is maandagmiddag gestart met een grootscheepse alcoholcontrole in de stad. Dit is het startsein voor de jaarlijks terugkerende ‘Decembermaand-feestmaand-controles’. De donkere periode vol feestelijkheden wordt door velen aangegrepen om een (extra) glas alcohol te nuttigen en vervolgens achter het stuur te kruipen. Dat dit afschuwelijke taferelen tot gevolg kan hebben, weet eigenlijk iedereen. Voor de politie is dit reden om opnieuw extra aandacht te besteden aan alcohol in het verkeer.

Bob-promotieteams van Veilig Verkeer Nederland geven tijdens de controles voorlichting over de gevaren van alcohol in het verkeer. De politie intensiveert de controles in periodes waarin de (landelijke) Bob-campagnes worden gehouden. Binnenkort start er weer een nieuwe Bob-campagne.

Maandagmiddag werd op vijf locaties in de stad het verkeer gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Aan de Lubeckweg, Verlengde Hereweg, Paterswoldseweg, Rijksstraatweg, Westerhaven en de Van Ketwich Verschuurbrug werden 743 automobilisten en 10 bromfietsers gecontroleerd. Niemand reed onder invloed van alcohol. Wel kregen twee automobilisten een bekeuring omdat ze niet-handsfree belden. Eén persoon probeerde er tussenuit te knijpen toen hij de controle naderde. Hij bleek niet onder invloed te rijden, maar hij had haast. Hij kreeg een bekeuring omdat hij de aanwijzing niet opvolgde.
Provincie:
Tag(s):