donderdag, 11. mei 2006 - 9:20

Start bouw Centrumplan in Oud-Vossemeer

Oud-Vossemeer

Aan de Bonenblokstraat, de Bou Kooijmanstraat en de Schoolstraat in Oud-Vossemeer start de bouw van het Centrumplan. Op donderdag 11 mei as. is er vanaf 15.15 uur op de bouwplaats een bijeenkomst voor de officiële start. Mevrouw Velthuis, wethouder van de gemeente Tholen, boort de eerste paal de grond in.

Op deze centraal gelegen locatie komt te staan een appartementengebouw met 22 seniorenappartementen. Dit zijn vijf koop- en zeventien huurappartementen. In het plan zijn ook opgenomen vier starterswoningen voor de verhuur. Castria Wonen uit Sint Maartensdijk is de verhuurder van de huurwoningen. Makelaardij Hopmans & Geense uit Tholen doet de verkoop van de vijf koopappartementen .

In het Centrumplan zijn ook opgenomen nieuwe accommodaties voor het dorpshuis de Vossenkuil en de Jeugdsoos Jong Vossemeer. Verder komen er een peuterspeelzaal, een servicepunt met geldautomaat van de Rabobank, in combinatie met een praktijkruimte voor fysiotherapie en een consultatiebureau. De Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Marsaki b.v. uit Goes ontwikkelt het nieuwbouwproject.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een substantiële financiële bijdrage vanuit ISV gelden en de programma's Zorgzaam Bouwen en Vitaal Platteland van de Provincie Zeeland. Voor de bouw van het Jeugdhonk wordt het legaat van Mevrouw van 't Hof-Quist aangewend.
Provincie:
Tag(s):