vrijdag, 14. juli 2006 - 9:39

Start bouw nieuw spoorwegviaduct

Deze week is de bouw van het nieuwe spoorwegviaduct in de N254 bij 's-Heer Arendskerke gestart. Het oude spoorwegviaduct is technisch aan vervanging toe. Ook is de verkeersruimte op het viaduct niet meer voldoende voor het huidige aanbod van auto- en fietsverkeer op de N254.

De eerste werkzaamheden bestaan uit het heien van de funderingspalen voor het noordelijke en het zuidelijke landhoofd van het viaduct. Daarna ligt het werk van 24 juli tot en met 4 augustus stil vanwege de bouwvakvakantie. Na de bouwvakvakantie worden de betonnen landhoofden op de funderingspalen gestort.

Tijdens het heiwerk en het maken van de landhoofden moet het verkeer diverse malen rekening houden met een wegversmalling. Die is nodig om een veiligheidszone vrij te houden tijdens de werkzaamheden bij de rand van het bestaande viaduct. Het autoverkeer gaat dan om en om over één rijstrook met behulp van een verkeersregelinstallatie. Voor fietsers en bromfietsers komen aan weerskanten van de rijstrook fietsstroken. Deze situatie duurt tot en met vrijdag 22 september a.s.

Van 22 tot 25 september a.s. is er een stremming van de N254 en het spoor Goes-Middelburg. Tijdens deze stremming wordt het bestaande viaduct gesloopt en de eerste fase van het nieuwe viaduct klaar gemaakt voor gebruik door het verkeer. Daarna kan het auto- en fietsverkeer bij toerbeurt over de eerste fase van het nieuwe viaduct rijden. Om dit te regelen staan er aan weerskanten van het viaduct verkeerslichten.

De aannemer gaat dan aan de slag met de bouw van de tweede fase van het viaduct. De provincie verwacht dat de werkzaamheden in december afgerond
Provincie:
Tag(s):