donderdag, 16. februari 2006 - 21:15

Start campagne voor veilige schoolomgeving

Zwolle

Wethouder Janco Cnossen heeft donderdag 16 februari een belangrijke nieuwe actie gestart op het gebied van verkeersveiligheid. Hij assisteerde, samen met ouders, bij de verkeersregeling rond basisschool de Zevensprong in Stadshagen. Dat deed hij met behulp van bijzondere verkeersborden.

De verkeerssituatie rond scholen is soms onveilig. Veel ouders brengen en halen hun kind met de auto. Dat kan leiden tot onoverzichtelijke situaties van auto´s die doorgaand verkeer blokkeren, omdat kinderen snel in- en uitstappen. Daardoor kunnen andere verkeersdeelnemers er nauwelijks door en ontstaan creatieve voorrangssituaties. Door de vanzelfsprekende voorzichtigheid van ouders achter het stuur zijn er gelukkig nog geen ongelukken gebeurd.

Pak de fiets!
De gemeente Zwolle wil graag dat ouders en kinderen te voet of per fiets naar school komen. Fietsers en voetgangers zorgen voor minder onoverzichtelijke situaties, veroorzaken minder verkeerschaos en brengt kinderen ongemerkt ook kennis en ervaring als weggebruiker bij. Voor mensen die wel met de auto komen geldt natuurlijk dat rustig en voorzichtig rijden een voorwaarde is.

Om ouders te verleiden tot ander gedrag heeft de gemeente Zwolle met steun van de ROVO (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Overijssel) een campagne ontwikkeld. Deze campagne gaat uit van de interactie tussen ouders en kinderen. Kinderen krijgen verkeersborden met een gele rand mee naar huis waar teksten op staan als: ‘papa, pas op’, of ‘mama, kijk uit!’. Oudere kinderen kunnen dergelijke borden in een speciale verkeersles ook zelf maken.

De Zevensprong is een basisschool in Stadshagen. In de omgeving van de school is weinig parkeergelegenheid, waardoor auto’s bijna altijd in de weg staan.
De school had al eerder aangegeven iets aan deze verkeersonveilige situatie te willen doen. De actie van de gemeente sluit prima bij deze behoefte aan.
Provincie:
Tag(s):